Zbulohet qyteti i humbur trojan Tenea

0
53

Në nëntor, arkeologët në Greqi njoftuan se kishin zbuluar dëshmitë e para arkeologjike të qytetit antik të Teneas, i cili sipas teksteve dhe miteve historike greke, u themelua nga një grup të burgosurish trojanë, pas humbjes së tyre në Luftën e Trojës, dhe mund kanë qenë shtëpia e Edipit në fëmijëri.

Përveç disa varreve të mbushura me mbetje njerëzore dhe gjëra të çmuara, arkeologët gjetën mbetjet e ndërtesave të Teneas, të cilat përmbanin varret e dy fetuseve, si dhe një koleksion monedhash të vjetra. /bota/OxygenPress.info