Sot largohuni nga teknologjia!

0
33

“Dita e takimit për lojë” filloi si një ide e krijuar nga Ilona Viluma, shef në kompaninë “GIGI Bloks”.

Si një nënë, ajo ka qenë gjithmonë e shqetësuar në lidhje me përdorimin e teknologjisë që fëmijët kanë përdorur gjatë dekadës së kaluar.

Duke ndjerë se fëmijët kalojnë shumë kohë në tabletat dhe telefonat e tyre në vend të njëri-tjetrit, ajo e zhvilloi këtë festë si një mënyrë për të marrë fëmijët për të luajtur përsëri me njëri-tjetrin, dhe që  prindërit të fillojnë caktimin e “playdates” për fëmijët e tyre.

Si pjesë e kësaj sipërmarrje, kompania e saj, GiGi Bloks e zbaton edhe këtë ide duke luajtur duke krijuar lodra të dizajnuara në mënyrë specifike për të frymëzuar imagjinatën e fëmijeve, me blloqe të mëdha ndërtimi ku mund të luajnë.

Kjo festë synon të bëjë bashk fëmijët dhe prindërit, përmes aktit të lojës dhe frymëzimit të imagjinatave të fëmijëve.

Sipas Viluma, shqetësimi i saj për fëmijët vjen nga vëzhgimi, nga fakti që fëmijët thjesht nuk luajnë më jashtë, dhe kjo mund të jetë për shkak të teknologjisë.

Sot është një ditë ku nuk përdoren tv, dhe fëmijët dalin jashtë për të luajtur./OxygenPress.info