Historia e “Blue Monday”

0
32

Blue Monday u krijua në vitin 2005 nga Sky Travel Shop, një kanal televiziv kushtuar ekskluzivisht programeve rreth udhëtimeve, dokumentarëve dhe reklamave për agjencitë e udhëtimit.

Dita fillimisht ishte pjesë e një fushate publiciteti, por më vonë fitoi popullaritet.

Data varion nga viti në vit, në varësi të një sërë faktorësh, si moti, borxhi, koha që ka kaluar që nga dita e Krishtlindjes, koha që ka kaluar që kur kemi dështuar në përmbushjen e rezolutave të Vitit tonë të Ri, nivele të ulëta motivimi të lidhura me dështimet e mëparshme, dhe nevojën për të ndërmarrë veprime.

Formula për llogaritjen e asaj dite është dita më e “kaltër” e vitit.

Ajo u botua nën emrin Cliff Arnall, i cili në atë kohë ishte mësues në Qendrën për mësimin gjatë gjithë jetës, një qendër e edukimit të mëtejshëm të bashkëngjitur në Universitetin Cardiff.