Thank you William Walker!

0
139

Sot të gjithë e kujtojmë Masakrën e Reçakut. Por, edhe ambasadorin e dashur për të gjithë shqiptarët, William Walker.

Ky ambasadori amerikan i OSBE që hyri i pari në Kosovë dhe zbuloi genocidin serb kundër popullsisë civile shqiptare si dhe ndrëkombetarizoi kauzen e drejtë të Kosovës në botë.

William Walker ishte zëri më i fuqishëm për gjenocidin në Reçak, shkruan OxygenPress.

Lufta e bërë në Reçak, kulmoi me Masakrën e Reçakut, dhe u bë lajm i botës me anë të fotografive por edhe zërit të diplomatit amerikan William Walker.

Walker i tregoi botës për masakren më të tmerrshme në Kosovë, atë të Reçakut më 15 janar 1999.

Menjëherë, Qeveria e Jugosllavisë e shpalli atë “person non grata”.

Ai po bënte presion zbardhjen e masakrës së tmerrshme.

Derisa po shënohet edhe një përvjetor i kësaj masakre të tmerrshme, William Walker mbetet hero i shqiptarëve./OxygenPress.info