Gruaja 109-vjeçare thotë se shmangia ndaj burrave është sekreti për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme

0
27

Një sondazh kombëtar i njëqindvjeçarëve amerikanë ishte autorizuar nga Festa e Daljes në Pension  më 2015. Këta ishin njerëz të vërtetë që ishin në gjendje të jetonin mbi 100 vjet. Disa nga pyetjet përfshinin atë se si mund të jetohet kaq gjatë, shkruan OxygenPress.

Sekretet që u zbuluan,  përfshijnë kalimin e kohës me familjen, moszbatimin e problemeve tuaja dhe qëndrimin fizik aktiv.

Jesse Gallan, një grua 109 vjeçare skoceze, kishte përgjigjen më të pazakontë, e që njerëzit e duan.

Gallan lindi në një fermë në vitin 1906 në Kintore, Skoci. Ajo kishte pesë motra dhe një vëlla dhe ata  u rritën në një vilë të vogël me dy dhoma. Ata flinin së bashku në dyshekë të mbushur me kashtë dhe ajo ishte vetëm në gjendje të shkonte në shkollë për pak kohë para se të nisej për të punuar në një kuzhinë të fermës. Më pas ajo punoi në qytet si një shërbëtore për një biznesmen të pasur. Përfundimisht, ajo filloi karrierën e saj në industrinë e shërbimit si në vend dhe në qytet.

Kur ajo u plak, Gallan hyri në Shtëpinë e Crosby, një shtëpi përkujdesje rezidenciale për të moshuarit. Një nga punonjësit mbështetës i tha stacionit të lajmeve lokale: “Jessie është një grua e bukur. Ajo ka marrë mikun e saj më të mirë këtu, Sarah Jane, dhe ata janë gjithmonë së bashku. I pëlqen muzika e saj dhe i pëlqen klasës së stërvitjes dhe është një person shumë i pavarur. Ajo gjithmonë po ecën. ”

Ajo vdiq në mars të vitit 2015, por ajo la pas,  sekretin e jetës së gjatë që kurrë nuk kemi dëgjuar më parë.

“Sekreti im për një jetë të gjatë ka qenë shmangia ndaj burrave”, tha Gallan. “Ata janë vetëm më shumë probleme se sa vlejnë”, percjell OxygenPress.

Ajo gjithashtu shtoi një përbërës dietik për sekretin e saj për jetë të gjatë.

“Më pëlqen qullja ime. Kam gjithë jetën time. ”

Gallan nuk mbulonte domosdoshmërisht ndonjë nga pikat e studimit të përmendura më lart, por ajo i mbajti ato. Ajo ishte një individ social që qëndronte aktive dhe ndoshta qëndronte larg burrave ishte qershia proverbiale në krye që e mbante të gjallë.

Megjithëse ne nuk jemi duke kërkuar që të qëndrojmë larg martesës nëse doni të jetoni një jetë të gjatë, ne po theksojmë se është një kombinim i zakoneve të shëndetshme dhe zgjedhjeve të jetës që mund t’ju mbajnë. Ndoshta mund të jeni edhe në gjendje të jetoni në qindra qindra!/OxygenPress.info