Këto janë ushqimet që kanë efekte pozitive në tru

0
91

Një studim i fundit zbuloi se njerëzit që hanë të paktën një porcion me spinaq dhe sallatë çdo ditë, kanë një shkallë më të ulët të gabimit në testin e kujtesës dhe mendojnë më mirë se ata që asnjëherë,  ose rrallë hanë perime.

“Nëse shtoni perime jeshile në dietën tuaj të përditshme, perimet me gjethe thjesht do të zgjasin shëndetin e trurit në një mënyrë të thjeshtë”, shpjegon Marta Claire Morris, nga Universiteti i Roche në Çikago.

Hulumtimi, i botuar në revistën Neurology, është arritur  në një mostër prej 960 personash të moshës mesatare prej 81-vjeç, të cilët nuk kishin demencë.

Hulumtimi u krye edhe në një popullsi kryesisht të moshuar që përbëhej kryesisht nga të bardhët dhe rezultatet nuk ishin të zbatueshme për njerëzit e rinj dhe njerëzit e një race tjetër.

Monitorimi i tyre zgjati 10 vjet dhe zbuloi se plakja e atyre që hëngrën më shumë perime jeshile ishte më i ngadalshëm për 0.05 njësi të standardizuara në vit në krahasim me ata që hanin më pak perime jeshile, dhe kjo është e njëjtë me ndryshimin 11-vjeçar në moshën e trurit./OxygenPress.info