Zjarr në kopshtin zoologjik të Chester, evakuohen vizitorët

0
30

Vizitorët u evakuan nga kopshti zoologjik i Chester, kur një zjarr i madh shpërtheu në një nga atraksionet e saj.

Një person u trajtua për efektet e frymëmarrjes së tymit, por nuk pati raportime të tjera të lëndimeve. Pesëmbëdhjetë ekipe zjarrfikëse janë munduar ta ndalin  flakën.

Në një deklaratë, kopshtin zoologjik tha: “orangutët e Sumatranit dhe gjitarët e tjerë janë llogaritur të gjithë. Ne po punojmë shumë për të marrë parasysh të gjitha speciet e tjera”.

Policia tha se zjarri është raportuar vetëm para orës 11:30 GMT.

Zjarri shpërtheu në zonën Habitat të Monsoonit. Disa vizitorë të kopshtit zoologjik shkëmbyen imazhe nga skena duke përfshirë Sophie Flynn, i cili tha se stafi ishte “duke punuar shumë për t’u marrë” me zjarrin, i cili “ndodhi shumë shpejt”.

“Filloi si një zjarr i vogël … që e pamë, por tani është shumë më keq!”

David Clough, i cili jeton përgjatë rrugës të  kopshtit zoologjik, tha: “Së pari pamë shenja të zjarrit pak pas orës 11.30 GMT”.

Ai shtoi: “Për një kohë ishte përhapur nëpër çati me erëra të forta. “Shumë motorë zjarri erdhën shpejt. “Ishim shumë të shqetësuar për njerëzit dhe kafshët që do të ishim në ndërtesë”. Pesëmbëdhjetë ekipe u përfshinë në parandalimin e flakës.

“Vizitorët janë evakuuar dhe ekipi ynë  po punon së bashku me shërbimet e emergjencës për të sjellë nën kontroll situatën”, thuhet në njoftimin e përgjegjësëve të kopshtit.

Flakët u frymëzuan nga erërat shumë të forta të djeshme  dhe kaluan nëpër çatinë e rrethimit të Pyjeve të Monsoonit.

Meqë qindra vizitorë po evakuoheshin nga mjediset më të gjera, stafi i kopshtit zoologjik kryesonte sigurinë për kafshët e kërcënuara.

Kopshti zoologjik është mbyllur dhe nuk ka asnjë shenjë kur do të rihapet.

Sigurisht që ka filluar një hetim në kauzën e zjarrit.

Edhe pse numrat e vizitorëve do të kishin qenë shumë më të ulëta në një ditë të motit të keq si sot, kjo është padyshim një ngjarje shumë dramatike për një nga atraksionet kryesore të Anglisë së veriut.

Habitati i pyllit Monsoon është ndërtesa më e madhe zoologjike në Britani, sipas atraksionit dhe u hap si pjesë e seksionit të ishujve të kopshteve zoologjike në gusht 2015.

Seksioni 14  përfshin orangutanët e Sumatran, bishtinjtë e rinocerontëve, krokodilat dhe një shumëllojshmëri speciesh bimore. Ajo strehon më shumë se 21,000 kafshë

Kopshti Zoologjik i Chester u hap zyrtarisht në vitin 1931 dhe është kopshti zoologjik më I  vizituar në Britani, duke tërhequr pothuajse dy milionë vizitorë çdo vit.

Ka më shumë se 21,000 kafshë prej 500 speciesh të ndryshme dhe ka qenë subjekt i shumë programeve televizive duke përfshirë dramën e Zoo-së të BBC-së në vitin 2014.

Vendi thotë se luan një rol të rëndësishëm në ruajtjen e kafshëve të egra, duke ndihmuar në ruajtjen e llojeve të rrezikuara./OxygenPress.info