100 Valbona udhëtojnë për në Valbonë

0
222

Me 8 dhjetor, 100 vajza nga Kosova, me emrin Valbona, kanë udhëtuar në Valbonën turistike.

E gjithë kjo ide erdhi nga ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi, shkruan OxygenPress.info.

Në këtë trevë në shekujt e parë pas Krishtit kanë pasë jetuar priftërinjtë e përndjekur në at kohëra. Në këtë trevë ka pasë shtatshtrirjen e vet Eposi i Kreshnikëve.

Një organizim i tillë nuk ndodh për herë të parë.

28 vajza dhe gra kanë udhëtuar për në Vlorë për nder të festës së 28 Nëntorit – Festës së Flamurit. Ku një prej tyre ishte shumë të veçantë. Pjesëmarrëse në këtë organizim ishte një vajzë gjashtë muajshe. Muaj më parë për në Sarandë kishin marrë rrugë, edhe 100 gra dhe vajza me emrin Saranda./OxygenPress.info