NASA ka realizuar 2.540 fotografi të mrekullueshme të Marsit

0
43

Qetësia dhe bukuria që karakterizon këtë planet, e bëjnë Marsin planetin më të bukur. Marsi ka fituar monikerin e saj si planeti i kuq, por kamera e Hirise në bordin e NASA-s Mars Reconnaissance Orbiter mund të transformojë dallimet delikate të tokës në një ylber të ngjyrave. Për 10 vjet, Hirise ka regjistruar imazhe të mrekullueshme dhe shkencërisht të vlefshme të Marsit.

Fotot e saj janë aq të detajuara sa shkencëtari mund të shqyrtojë tiparet e planetit në shkallën prej vetëm disa këmbëve, duke përfshirë vendin e fundit të përplasjes së “Schiaparelli Mars të Evropes lander”.

Janë 2.054 foto, të cilat janë realizuar  në gusht, shtator dhe tetor, për të sjellë disa nga të mirat – një shpresojmë se do t’ju ndihmojnë të shpëtoni përkohësisht nga Toka, transmeton OxygenPress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here