Në Berlin do të hapet muzeu që ishte 20 vjet i mbyllur për publikun

0
26

Për rinovimin e ndërtesës Maarinehaus të Berlinit, si pjesë të grupit të muzeve të qytetetit, është shpallur fituese studio daneze e arkitekturës ADEPT.

Ky objekt do të hapet për publikun pas gati 20 vjet mbyllje. Marinehaus fillimisht ishte ndërtuar si një klub bashkimi për oficerët detarë.

Skema e ADEPT-it do të rehabilitojë strukturën e shekullit të 20-të për të ndërtuar një muze të qytetit të ri si pjesë e një përpjekjeje gjithëpërfshirëse për të rritur ofertat kulturore.

Muzeu i ri do të vendoset afër një grupi ekzistues të ofertave kulturore dhe do ta forcojë lagjen Mitte si një zonë kulturore brenda kryeqytetit gjerman./Arch Daily/OxygenPress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here