Fushatë kundër dhunës në baza gjinore

0
25

Programi për zhvillim i Kombeve të Bashkuara (UNDP) në bashkëpunim me Oxygen Show, kanë promovuar fushatën “16 ditë të aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave”.

Fushata zhvillohet çdo vit nga 25 nëntori, që është Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave. Dhe, zgjatë deri më 10 dhjetor, në Ditën Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut.

Në Kosovë çdo vit nga 25 nëntori deri me 10 Dhjetor organizohen aktivitete të ndryshme në shënimin e kësaj fushate që ka për qëllim ngritjen e vetëdijes së popullatës kundër dhunës në baza gjinore, me fokus të veçantë ndaj grave dhe vajzave./OxygenPress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here