Njerezit ne Suedi, po bëjnë përmirësime në duart e tyre

0
54

Shumë njerëz në Suedi kanë filluar të grumbullohen që nga pranvera e vitit 2018. Njerëzit marrin një çip të futur  mes gishtave të tyre dhe gishtit tregues, i cili më pas zëvendëson të gjitha kartat plastike, çelësat dhe gjërat e tjera që njerëzit zakonisht kanë për të kryer me ta, transmeton OxygenPress.

Dhe në qoftë se vitin e kaluar rreth 100 njerëz këto, atëherë tani, sipas Daily Mail, ky numër është rritur në më shumë se 4,000 njerëz dhe është ende në rritje.

Gjërat kryesore për këtë çip:

Zëvendëson të gjitha kuletat elektronike, kartat bankare, kartat e udhëtimit dhe kartat e ndryshme kryesore. Ju mund ta përdorni atë për të paguar thjesht duke prekur një terminal me dorën tuaj.

Është aq e vogël sa një kokërr orizi.

Çmimi i saj së bashku me procedurën është 180 $. Disa kompani u ofrojnë këtë shërbim edhe punonjësve të tyre.

Nuk ka një tracker GPS, kështu që një person nuk mund të gjurmohet.

Çipi punon vetëm nëse është disa inç larg nga lexuesi. Pra, nuk është e lehtë që këto informata të vidhen nga kriminelët, nëse nuk e marrin dorën e personit.

Është pasive, kështu që përmban vetëm informacionin, por nuk mund të gjejë asnjë informacion nga pajisjet e tjera.

Shkencëtarët mendojnë se kjo pajisje hap një derë për njerëzit nga Suedia në moshën e re dixhitale. Përveç kësaj, është me të vërtetë i përshtatshëm.

Ky shpikje e re është kritikuar edhe nga disa njerëz. Skeptikët mendojnë se, para së gjithash, askush nuk mund të garantojë që të dhënat personale që gjenden në to do të jenë konfidenciale. Së dyti, disa njerëz janë të sigurt se këto  së shpejti do të kenë ndjekës GPS në to. Është krejt e mundur që të gjitha këto të fillojnë me kompanitë e mëdha që do të duan të përcjellin vendndodhjen e punonjësve të tyre. Përndryshe (dhe kjo është një teori konspiracioni) pse disa kompani do të ofrojnë këtë shërbim falas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here