Ti do t’më dashurosh patjetër – poezi nga Fatos Arapi

0
438

Ky qiell i prillit pa ty është i vjetër.

shkon një trishtim e ja ku vjen një tjetër.

Në mallin tënd ky karafil i egër,-

Ti do të më dashurosh patjetër!

 

Në sytë e tu diej të vegjël

e ndezën natën dhe ditën e ndezën.

Mirë sot, po si durohet pa ty nesër?-

Ti do t’më dashurosh patjetër.

 

Kapërcej ty e kapërceva veten,

dhe përtej vetes kapërceva jetën,

dhe përtej jetës kapërceva vdekjen,-

I hapa krahët të pushtoj ty vetëm:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here