Vdes Roy Hargrove

0
18

Trombisti i njohur amerikan, Roy Hargrove, person i talentuar dhe performues i shpejt në Festivalet evropiane të Jazz-it, vdiq në moshën 49-vjeçare.

Hargrove vdiq në New York nga arresti kardiak, që u shoqërua nga komplikimet me veshkë. Menaxheri i tij, Larry Clothier tha se Hargrove ishte në dializë për 13 vite.

Qysh nga shkolla e mesme, Hargrove shfaqi afinitet të madh për leksionin klasik të jazz-it dhe fleksibilitet krijues për ta vendosur në një kontekst të ri. Shumë nga miqtë e tij e konsideruan si trombisti më i njohur i gjeneratës.

Ai e përziu jazz-in me zëra afrikan dhe latin, R&B, soul, pop, funk dhe hip-hop. Ai fitoi dy çmime Grammy, në vitin 1997 dhe vitin 2002.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here