Komunitetet më të mëdha të huaja në BE

0
30

Marokenët, turqit dhe rusët janë shtetasit më të shpeshtë që kanë prejardhje të huaj në BE.

Më poshtë është numri i personave që jetojnë në BE, por kanë lindur diku tjetër.

Marokenët përbëjnë 0.5 përqind të popoullësisë totale në BE. Janë 2.287.000.

Turqia  2.076.00

Rusia 1.812.000

Algjeria 1.511.000

Ukraina 1.091.00

Ibndia 1.062.000

Bosnje – Hercegovina 956.000

Shqipëria 903.000

Kazakistani 877.000

Kina 826.000

Rusët përbëjnë gjashtë përqind të të gjithë personave që kanë lindur jashtë BE-së, por tani jetojnë në bllok.

Të përfshira janë vetëm nacionalitetet e dokumentuara

Burimi: Eurostat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here