“Valbona po shkatërrohet nga tri hidrocentralet në ndërtim”

0
196

Lugina e Valbonës në Alpet Shqiptare është një zonë shumë e bukur. Lugina formohet nga ujërat kristal e qartë të lumit Valbona.

Por lumi është vendosur të shkatërrohet nga tre hidrocentrale në ndërtim, duke dëmtuar në mënyrë të pakthyeshme ekosistemin unik të këtij parku kombëtar dhe potencialin për zhvillim të qëndrueshëm në rajon. Lumi Valbona parashikon jetesën lokale. Populli i Valbonës i ka thënë hidrocentralit destruktiv.

Mbështesin luftën e tyre. Nënshkruaj peticionin për të shpëtuar luginën e Valbones.

Pikat e nxehta kryesore të biodiversitetit në Evropë janë nën kërcënim nga hidrocentralet. /OxygenPress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here