Nëse keni lodhje dhe dhimbje të pashpjegueshme, mësojeni nga vijnë

0
2170

Dhimbjet muskulare përjetohen herë pas here jo vetëm nga të rriturit por edhe fëmijët.

Në shumë raste, këto dhimbje nuk lënë arsye për shqetësim dhe mund të kurohen pa nevojën e një trajtimi mjekësor.

Megjithatë, në disa raste, dhimbjet muskulare mund të jenë simptomë e një sëmundjeje të fshehur.

Disa prej shkaktarëve më të zakonshëm të dhimbjeve muskulare janë:

Stresi e bën më të vështirë punën e trupit për të luftuar sëmundjet.

Njerëzit që nuk janë mirë me shëndet ose janë të stresuar, përjetojnë dhimbje muskulare që tregojnë se trupi po përpiqet të luftojë një inflamacion ose infeksion.

Njerëzit që nuk marrin ushqyesit e duhur vuajnë nga dhimbjet muskulare.

Vitamina D luan një rol të rëndësishëm në funksionin e duhur të muskujve.

Ajo ndihmon me përthithjen e kalciumit dhe mungesa e saj shkakton një ulje të ndjeshme të nivelit të kalciumit që prek jo vetëm kockat por edhe muskujt apo organet.

Sipas të dhënave, dehidratimi shoqërohet me dhimbje muskulare por edhe vështirësi në frymëmarrje dhe tretje.

Sasia e rekomanduar ditore e ujit është 6 deri në 8 gota.

Lëndime të tilla shoqërohen me dhimbje muskulare dhe parehati.

Këto lëndime kalojnë vetë por duke garantuar pushim dhe medikamente kundër dhimbjes.

Gjumi i ofron organizmit mundësinë e duhur për të pushuar dhe rimëkëmbur.

Edhe muskujt kanë nevojë të flenë dhe nëse nuk e arrijnë këtë, ata dhembin.

Sipas studimeve edhe aktiviteti i sforcuar fizik shkakton ose shoqërohet me dhimbje muskulare.

Kjo ndodh veçanërisht me njerëzit që kryejnë një ushtrim të ri, kryejnë aktivitet fizik për herë të parë, stërviten më gjatë seç duhet apo nuk kryejnë punë përgatitore.

Dhimbjet muskulare manifestohen me një sërë simptomash ku përfshihen:

Mpirje, irritim dhe dobësim të muskujve, ethe, marramendje, vështirësi në frymëmarrje dhe skuqje.

Disa prej këtyre simptomave siç është temperature ose vështirësia në frymëmarrje kërkojnë një trajtim të menjëhershëm mjekësor./AW/Oxygen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here