Saturday, November 27, 2021
BallinaThesarPërse Të Dua - poezi nga Lasgush Poradeci

Përse Të Dua – poezi nga Lasgush Poradeci

Se të desha vetë,

Dhe t’u nqasa vetë,

Dhe të putha vetë-

- Reklama -

 

Prandaj.

Dhe të humba largë,

Dhe të ndoqa largë,

Dhe të gjeta largë-

Prandaj.

 

Se të desha prapë,

Dhe t’u nqasa prapë,

Dhe të putha prapë-

Prandaj.

 

Dhe të humba vashë,

Dhe të ndoqa vashë,

Dhe s’të gjeta vashë-

Prandaj.

 

Se të gjeta grua,

Dhe të desha grua,

Dhe të putha grua-

Prandaj.

 

Dhe s’më flet përhera,

Dhe s’më nqas përhera,

Dhe më plas përhera-

Prandaj.

 

O, prandaj të dua,

Prandaj vashë-e grua,

Fshehtësi për mua-

Prandaj.

ARTIKUJ TË NGJAJSHËM

MË TË SHIKUARAT