Zbulohen male më të larta se Everesti

Të dhënat mbi termetin e vitit 1994 në Bolivi tregojnë për male më të larta se Everesti nën sipërfaqen e tokës.

Hulumtuesit përdorën të dhënat sizmike prej termetit në Bolivi gjatë vitit 1994 për të hulumtuar 610 km brenda hapsirës së tokës dhe bën një zbulim të mahnitshëm.

Ata gjetën se ekzistojnë male të mëdha 610 km nën sipërfaqen e tokës.

Me një magnitutë prej 8.2, termeti i Bolivisë i vitit 1994 ishte termeti i dytë më i thellë që është regjistruar ndonjëher kështu duke u mundësuar shkenctarëve një pamje të rrallë të thellësisë së tokës, përcjell gazetametro.

Ata gjetën se shtresat e thella të tokës janë po aq komplekse sa edhe ato mbi sipërfaqe