Viti 2018 i dyti më i nxehti ndonjëherë

Viti 2018 ka qenë i dyti më i nxehti në Arktik që prej fillimit të regjistrimit të temperaturave në vitin 1900, sipas raportit të agjencisë qeveritare amerikane, që paralajmëroi të martën se ngrohja po sjell ndryshime të thella në ekosistem.

Administrata Oqeanike dhe Atmosferike (NOAA) raportoi se vetëm viti 2016 ka qenë historikisht më i nxehtë se sa viti 2018, shkruan Atsh.

NOAA-ja ka konstatuar një përgjysmim të popullsisë së drerëve veriorë që prej dy dekadash në këtë rajon si dhe ka vëzhguar ngjitje të algave të kuqe drejt Arktikut, për shkak të ngrohjes së ujërave./OxygenPress.info