Vegjetarianët shpenzojnë më pak para

Në Britani në dhjetë vjetësishin e  fundit, numri i njerëzve që kanë kaluar në ushqimin me bazë bimore është rritur me 340 për qind, sipas hulumtimit të Mintel.

Përveç arsyeve shëndetësore dhe kujdesit për mjedisin dhe mirëqenien e kafshëve, shpenzimet më të ulëta janë një tjetër arsye për këtë dietë, pasi ushqimet e tilla janë më të lira.

Ka shumë nga ata të cilët nuk konsumojnë mish, produkte të qumështit apo cfarëdo ushqimi me prejardhje nga kafshët.

E këta të fundit, me mënyrën e të ushqyerit, po shpenzojnë më shumë para, duke mënjanuar kështu mishin.