Vdekja e Nënës – poezi nga Dritero Agolli

U zvogelua nena dhe u tret e gjitha,

U be si pulebardhe e lehte

Dhe nje mengjes pa zbardhur ende drita

Renkoi e fluturoi mbi rete

 

Andej u fsheh si ylli Aferdita

Dhe ne pastaj s’e pame, paste ndjese!

Vec ndodh qe vale e endrrave te trishta

E sjell ne breg te shtratit tim si shpeze