Telefoni celular dhe tumoret

Roberto Romeo, një punonjës i Telecom Italia i cili luftoi sot për dënimin historik të Gjykatës së Apelit në Torino pasi u sëmur nga kanceri nga përdorimi i tepërt i telefonit celular, propozoi që një etikete të ngjitej në paketën e telefonit celular:”demton seriozisht shëndetin, përveç nëse përdoret si duhet “.

Ai e tha kete, i ndihmuar nga avokatët e tij, duke komentuar dënimin e Gjykatës së Apelit në Torino i cili konfirmoi atë të shkallës së parë me të cilën gjyqtarët e dënuan INAIL për t’i paguar atij një pension gjate gjithe jetes.Sipas gjykatësve, në fakt, është e vërtetë që përdorimi i zgjatur i telefonit celular mund të lidhet me origjinën e tumoreve. Këtë e tregoi Romero, një punonjës i Telekomit i cili për shkaqe profesionale ishte i detyruar të kalonte pesë orë në ditë në telefon.

Pothuajse tre vjet më parë, konsulenti teknik sipas detyrës zyrtare të caktuar nga Gjykata e Punës Ivrea njohu një dëm të përhershëm biologjik prej 23%, duke dënuar INAIL që të paguaj një kompensim mujor prej rreth 500 euro që do t’i paguhej njeriut për të gjithë jeten e tij Në fjalimin e tij Romeo komentoi:

“Unë nuk dua të demonizoj përdorimin e telefonit celular, por mendoj se është e nevojshme të beni një përdorim të vetëdijshëm të tij. Unë kam qenë i detyruar të përdorja gjithmonë celularin për të biseduar me bashkëpunëtorët dhe për të organizuar punën.Për 15 vjet kam bërë telefonata të panumërta, madje njëzet e tridhjetë minuta, në shtëpi, në makinë. Pastaj fillova të kem ndjesi të vazhdueshme të veshëve të bllokuar, probleme të dëgjimit. Dhe në 2010 u diagnostikova me kancer. Tani nuk dëgjoj asgjë nga veshi i djathtë sepse nervi im akustik është hequr “.

Megjithate sipad Gaetano Finocchiaro, drejtor i Njësisë Molekulare Neuro-Onkologjike të Institutit Neurologjik Besta në Milano, “deri më tani nuk ka asnjë provë epidemiologjike të lidhjes midis përdorimit të telefonave celularë dhe zhvillimit të tumoreve të trurit..”Vitet e fundit, përballë një përhapjeje në rritje të telefonave celularë, nuk ka pasur rritje të incidencës së tumoreve të trurit “.

vazhdoni në: https://www.fanpage.it/…/cellulare-e-tumori-lappello-del-ma… label-con-la-scritta-nuoce-gravemente-alla-salute /
https://www.fanpage.it/