Syzet e diellit kanë afat të përdorimit të tyre

Shkencëtarët e Universitetit brazilian Universiteti Sao Paolo  zbuluan se syzet e diellit  kanë afat të përdorimit të tyre.

Siç citohet në shkrim, për shkak  të ndikimit të diellit, syzet , më saktë xhami e humb vetinë për mbrojtjen nga rrezet ultravjollcë dhe kjo është e dëmshme për vetë sytë.

Prandaj syzet duhet që të ndërrohen në çdo dy vjet, ndërsa nëse bëhet fjalë për ndonjë brend më të shtrenjtë, mjafton që të ndryshohen vetëm xhamat./alsat