Studentët e vitit përfundimtar që nuk bëjnë tetë orë gjumë, kanë 40% gjasa më pak të diplomojnë

Studentët e vitit përfundimtar që nuk marrin tetë orë gjumë çdo natë kanë 40 përqind gjasa më pak të diplomohen, sipas një studimi.

Privimi i gjumit është gjetur të jetë i lidhur me një mesatare më të ulët të notave, prandaj zvogëlon gjasat e diplomimit.

Sidoqoftë, studentët e ngopur me gjumë, ato në vitin e tyre të parë, nuk përballen me mungesë në një shkallë duke patur zakonet e këqija të gjumit, për aq kohë sa ato janë të fiksuara nga viti i tyre i fundit.

Studiuesit nga Universiteti shtetëror i Montclair, thonë se privimi i gjumit është i zakonshëm në mesin e studentëve, të cilët shpesh mashtrojnë studimin dhe shoqërimin me një punë me kohë të pjesshme.