Sot është Dita e Çokollatave

Çokollata është një nga kënaqësitë më të mëdha të jetës, duke ofruar shpresë në errësirën e një eksperience të guximshme të kuzhinës. Çokollata nuk e gjeti rrugën e saj në repertorin e kuzhinës të botës perëndimore derisa spanjollët mësuan prej saj nga populli Mayan të Mesoamerikës, transmeton OxygenPress.

Nga ky fillim i thjeshtë, ajo është përhapur në të gjithë botën si një nga trajtimet më të dëshiruara të të gjitha klasave sociale dhe ekonomike.

Historia e Ditës së Çokollatave

Sapo zbuluan çokollatën, spanjollët mbajnë me vete substancën e re për shumë vjet. Në vitin 1579 një anije spanjolle u sulmua nga Pirates angleze, duke e gjetur atë të mbushur me fasule kakao. Duke qenë të panjohur me substancën e shijshme, ata i vunë zjarr anijes duke menduar se kishin pushtuar një anije plot bajgë delesh. Spanjollët u dashuruan me substancën dhe ishin të parët që filluan të shtonin sheqer në të.

Gjatë gjithë kësaj kohe ajo ishte duke u konsumuar në të njëjtën mënyrë si ne konsumojmë çokollatë të nxehtë ose kafe sot.

Në 1829 u shtyp kakao , dhe me të erdhi çokollata solide. Kjo shpikje kishte për qëllim të sillte çokollatë në botë, duke e çuar atë jashtë krahinës ekskluzive të të pasurve. Në vend të kësaj, krijoi një lloj krejt të ri çokollate dhe ndryshoi natyrën e ëmbëlsirave përgjithmonë.

Në 1847 u zbulua çaji i parë i çokollatës dhe historia 1000-vjeçare si një substancë e konsumuar vetëm kur lëngu erdhi në fund. 1875 pa krijimin e çokollatës së qumështit, dhe çdo inovacion që nga ajo kohë ka shkuar drejt çokollatës më të pasur, më creamer dhe më delikatë se kurrë.

Si të festoni Ditën e Çokollatave

Mënyra më e mirë për të festuar Ditën e Çokollatave është që të dalësh dhe të blesh vetë një pako çokollata të preferuar. Edhe më mirë, bashkoni një pako të preferuar dhe mbani një  në punën tuaj ose në shkollë, ose madje vetëm midis familjes dhe miqve tuaj.