Si të lehtësoni gastritin me mollë

Ka fruta që kanë veti shumë të dobishme për të përmirësuar simptomat dhe për të riparuar dëmtimin e stomakut të shkaktuar nga gastriti.Mollet përmbajnë një substancë të quajtur sorbitol, e cila ndihmon në trajtimin e problemeve të ndryshme të zorrëve.Përveç kësaj, mollët janë laksativë (të pasura me pektinë dhe fibra), diuretikë, pastrues, antacid (të pasur me glicinë), qetësues (të pasur me fosfor), tretës dhe anti-inflamator. Mollët përmbajnë kalcium, hekur, magnez, fosfor dhe kalium, etj. të cilat ushqejnë indet e stomakut.
Hani një mollë për të lehtësuar dispepsine.Infuzioni i mollës relakson stomakun, zvogëlon djegien dhe ënjtjen, kuron gastritin, kolitin dhe pastron stomakun në rast infeksioni.

Burimi:Rimedio naturale