Si ta kuptoni nëse jeni ose jo demiseksual

Nëse njerëzit që nuk ndjejnë/kanë tërheqje seksuale quhen aseksualë, diseksualiteti nënkupton- tërheqje seksuale vetëm pasi ka një lidhje emocionale shumë të fortë me personin tjetër.

Për të kuptuar nëse i përkisni ose jo kësaj kategori, vini re shenjat më poshtë:

1- Shumica e lidhjeve të tua kanë nisur si shoqëri.

Besimi i plotë tek personi tjetër, njohja e mirë e tij dhe aftësia për të parashikuar reagimin në një situatë të caktuar është ajo çfarë ju tërheq.

2. Je shumë e tensionuar në takimet e para

Fokusohesh shumë tek çdo detaj, duke i ushtruar vetes presion padashur.

3. Fiksimi yt është një çështje shumë, po shumë e rëndësishme!

Nuk ndodh gjithmonë të pëlqeni dikë, prandaj kur kjo ndodh merr pjesën më të madhe të vëmendjes suaj.

4. Shpesh e gjen veten konfuze në shoqëri.

Për më tepër kur nis të tërhiqesh nga njëri prej tyre.

5. Njerëzve iu dukesh “e/i ftohtë”

Të kanë thënë shpesh që je e akullt apo jo? Ti nuk përfshihesh seksualisht aq sa konsiderohet “mesatarja normale” për njerëzit, por ky është problemi i tyre. Eshtë shumë normale të ndihesh sipas mënyrave të tua.

Burimi: Bustle