Si prodhohen bonbonet e shijshme?

Nuk është lajm i ri që ëmbëlsirat nuk janë lart në zinxhirin e ushqimit. Nivelet e yndyrërave dhe insulinës  i bën ato ushqim që duhet te hahen here pas here. Ajo cfarë ju mund të mos e dini është se si embelsirat në vecanti janë te bërë nga një proces shokues i cili mund ta mpije dhëmbin tuaj, transmeton OxygenPress.

Në këtë artikull, ne do të zbulojmë të vërtetën në lidhje me atë që vërtet ndodh prapa dyerve të mbyllura në fabrikën e “Haribove”.

Xhelatina është një përbërës i zakonshëm që gjendet në ëmbëlsira, sepse shkrihet, zhytet, ose solidifikohet në një pjesë që ngadalë shkrihet në gojë, duke e bërë atë një trajtim joshës për disa, njofton OxygenPress.

Secili prej tyre merret nga thertoret, të ziera dhe të thyera në vazo të acidit, përpara se të përzihet, të ngjyroset dhe të paketohen në ëmbëlsinë tuaj të preferuar.

Megjithëse xhelatina ofron disa përfitime ushqyese (duke përfshirë 18 aminoacide),

Përbërësi më i keq i të gjithëve është edhe sheqeri më i zakonshëm. Që nga zbulimi i tij, sheqeri ka hyrë ngadalë në çdo gjë që hamë. Tani në çdo gjë, nga rrotullat e bukës, pije dhe natyrisht karamele – shoqëria po konsumon gjithnjë e më shumë sheqer në produktet më të përditshme.

Shumë karamela  kanë mbi 26 gram sheqer për një grusht të vogël, së bashku me ngjyrat artificiale dhe shijet që gjenden në shumë prej këtyre karamelave.

Një raport i kryer nga Byroja Australiane e Statistikave tregon se australianët po konsumojnë sheqer më shumë të shtuar në dietat e tyre se kurrë më parë. Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon që konsumi i sheqerit duhet të përbëjë vetëm 5% të konsumit total kalori të përditshëm – që në terma të laikëve është rreth 25 gramë ose 6 lugë çaji në ditë. Rezultatet e kryera nga Australian Health Survey në vitin 2012 tregojnë një histori paksa të ndryshme me mesataren australiane që konsumon 60 gram sheqer në ditë ose 14 teaspoons.

Për të zëvendësuar xhelatinë, provoni Agar Agar – kjo përbërës alga deti, si xhelatinë, por asnjë kafshë nuk dëmtohet për ta bërë atë./FoodMatters/OxygenPress.info