Shqiptarja e punësuar në gjigantin “Facebook”

Florentina Ferati nga Ferizaji,  ka arritur të punësohet në gjigantin “Facebook”, që njëherësh shënon edhe rrjetin social më të përdorur nga shqiptarët.

Për suksesin e saj kanë raportuar disa nga faqet ndërkombëtare, e njëra ndër to edhe sajti zyrtar i Texas Lutheran University.

Tina Ferati nuk është një detektive, por puna e saj përfshin kriminologjinë dhe hetimin e krimeve, të gjitha që ajo bën në internet.

Ajo ka punuar për herë të parë si një konsulente për praktikat e forenzikës kompjuterike në PricewaterhouseCoopers (PwC). Ferati punon në një sërë projektesh që shkojnë nga hetimet kibernetike, përgjigja e incidentit dhe mjekësia ligjore kompjuterike deri te analiza e të dhënave dhe procesi në të cilin kërkohen, gjenden, sigurohen dhe kontrollohen të dhënat elektronike me qëllimin për t’i përdorur ato si dëshmi në një çështje civile ose penale.

Kohët e fundit, shkenca kompjuterike u përqendrua në një hetim kibernetik dhe përgjigje të incidentit që përfshinte një numër të madh klientësh me pakicë që përjetuan një ndërhyrje të paligjshme të rrjetit që çonin në sekuestrimin e informacionit financiar të ndjeshëm të konsumatorëve. /Telegrafi/OxygenPress.info