Shqipëria merr mbështetje për kryesimin e OSBE

Është miratuar kandidatura e Shqipërisë për kryesinë e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, nga viti 2020. Gjatë takimit të 25’të Këshillit Ministror të OSBE-së në Milano, Shqipëria ka marrë mbështetje unanime.

Nga 1 janari 2019 Shqipëria bëhet pjesë e Trojkës së kryesisë së OSBE-së, bashkë me Sllovakinë, e cila merr kryesinë në vitin 2019 dhe Italinë, që po mbyll kryesinë e saj./OxygenPress.info