Shkencëtarët alarmojnë: Sasi e madhe e antibiotikëve në ushqimin e shpejtë në ShBA

Mbi 25 produkte të mishit kanë rezultuar me pranin e antibiotikëve në to.

15 Restuarante kanë marrë notën F, duke dalur pozitive në përdormin e antibitokëve,gjatë këtij hulumtimi, raporton CNN.

Brenda këtyre restaurantëve përfshihen edhe Burger King e Domino Pizza, filialet e të cilave gjenden edhe në Kosovë.

CNN megjithatë raporton se disa disa prej restauranteve, përfshirë Burger King, Domino Pizza e KFC po shërbejnë pulë pa antibiotikë.

Por pse kjo duhet të na interesojë neve?

Antibiotikët përdoren tek kafshët apo njerëzit në rastë të infeksionit bakterial.

Por në këtë rast ato janë duke u përdour për të mbrojtur mishin e kafshëve nga ndonjë sëmundje.

Dhe këtu është problemi. Kur antibiotikët përdoren pa nevojë I bënë bakteriet dhe me rezistente, dhe kur njeriu i konsumon ato bakterie, sidomos në mishin të gatuar jo siç duhet, rezultati është se antibotiket nuk funksionojnë kur na duhen.

Mishi industrial përmban gjashtë hormone për të shpejtuar rritjen dhe peshën e saj.