Shfaqet cunami i rrallë në formë akulli

Erërat e vazhdueshme që po vërshojnë në të gjithë ShBA-të lindore kanë krijuar një cunami të rrallë të formësuar në akull në Nju Jork.

Një stuhi e fuqishme e së dielës krijoi akull në Liqenin Erie dhe lejoi blloqet e akullit, të cilat po lundronin në ujë në grykën e lumit Niagara, për të rrjedhur në një mur mbajtës dhe në rrugë.

Videoja e mahnitshme tregon se blloqet e akullit të formuara krijojnë një pengesë masive përgjatë lumit Niagara jashtë Buffalo-s, rreth 30 metra i gjatë, përcjell Alsat.

Erërat e stuhisë, 119 km/h, u raportuan përreth regjionit, duke përfshirë edhe Virxhinian Perëndimore.