Rosaku i rrallë shumëngjyrësh, i gjithë New York-u po mahniten pas tij

Një rosë e rrallë është parë duke tërhequr vëmendjen e turmave të mëdha të turistëve në Central Park të New York-ut, të cilët përpiqen që të kapin në aparatet e tyre fotografike një paraqitje madhështore të rosakut me pendë shumëngjyrëshe.

Rosaku “mandarin “ fillimisht u zbulua në park më 10 tetor.

Origjina e rosakëve mandarinë është nga Azia Lindore dhe të tillë normalisht nuk gjenden në terrenin e egër të Amerikës së Veriut, dhe në asnjë nga kopshtet zoologjike lokale nuk kanë raportuar ndonjë rosë, që mungon.

Çështja është se si ka mbërritur deri aty rosaku shumëngjyrësh?!