REAGIM I NJË MËRGIMTARIT

Nga Osman Caka

Miqt e mi të dashur
-Shikoni se çka ndodh bashkatdhetar në Kosovë gjeresisht në Komunën e FERIZAJIT. E njëjta ampull i ka tre çmime Unë u drejtova te Drejtori i shëndetësisë në Komunën e Ferizajit ndërsa ai në vend të më priste në zyrën e tij më priti në zyrën e një zyrtarit të tij. Mirëpo kur i tregova qëllimin e ankesës time ai më tha: shko drejtoju kryeinspektori sanitar.
-Inspektori në fjalë filloj të arsyetohet se në Kosovë funksionon sistemi ekonomisë së lirë. Kur reagova dhe ju thashë a janë të ampullat të njëjta ndërsa njëri nga zyrtarët në inspektoriatin e komunës më tha: “ paska mi qu krejt në burg” ironia e këtij zyrtari ishte përbuzje për mua si konsumator.
-Menjëherë ju kam drejtue me telefon kryeinspektorit të Republikës së Kosovës z. Shaban Osmanajt mirëpo mu ka përgjegjur një zyrtare dhe me ka premtu se do ta njoftoj me shkrim zotin Osmanaj.
-Andaj Unë si qytetar që kam ardhur nga Anglia në Kosovë hasa që një ampull në Kosovë vetem 10 metra larg njëra tjetres këto farmaci që kanë cmime të ndryshme.
-Këto farmaci unë pyes pse mos vall mos ti kenë cmimet e njëjta.
-Kjo po bie se dy ditë para paskam marr ingjiksione të lira por që tani duhet ti pres reagimet e këtij ingjeksioni.
-Unë si qytetar i këtij vendi së pari e pyes ministria e shëndetësisë pse nuk e furnizon ambullatën në Ferizaj me këtë ampull por në barnatoret private shiten me tri cmime në rrugën “ Rexhep Bislimi” në Ferizaj e cila para kushton 0.90 cent kurse e dyta 1.50 cent, ndërsa e tretën 1.80 cent.
-Andaj kryeministri Hoti, Ministrin e Shëndetësisë z. Armend Zemej, nga inspektorët e shëndetësisë të Republikesë së Kosovës z. Shaban Osmanaj, ispektorin e shëndetësise të Komunës të Ferizajit por posaqerisht e pyes Kryetarin kryetarin e Ferizaji z Agim Aliu a thue vall kujt i përgjigjen këta inspektorë komunal. Andaj ia baj një pyetje kryetarit Aliu athua cka bajnë këto inspektore sanitar komunal që nuk gjetën kohë ta ndigjojnë ankesën time. Kush ua ka dhanë atë drejt kaq të madh inspektorëve që të tallen dhe ti përqeshin pancientet e smur.
APELOJ
-Te kryeministri Hoti, Minister Zemaj, Kryeinspektor Osmanaj, poaqerisht kam kërkesë për kryetarin e komunës të Ferizajit zotin Aliu që të marrë masa urgjente kundër atij zyrtari që në vend që të më dalë në mbrotje mua si konsumator ai filloj të tallet me mue kur më thotë “ në mënyrë ironike krejt paske me i dërgu në burg”.
-Mirëpo sot kam pritur tërë ditë që dikush dotë kontaktoj për rastin në fjalë por bashkatdhetar e mij të dashur këtu jo që dotë mirrni përgjegjëje por as që qajnë kokën për ne.
Këtu na i duan remetenca ndersa sytë nuk duan me naj pa.
Shikoni provat.