Qumësht të ngrohtë para gjumit

Për vite me radhë, na është thënë se nëse kemi vështirësi të flejmë, duhet të pimë një gotë qumësht të ngrohtë.

A është kjo një legjendë urbane apo është e vërtetë?

Shkenca prapa besimit se kjo pije e ngrohtë ju ndihmon të flini është kryesisht psikologjike, por kjo nuk e bën atë më pak të vlefshme. Truri është një mjet i fuqishëm, kështu që edhe nëse diçka ekziston vetëm në kokën tuaj, kjo nuk e bën atë më pak reale. Të paktën për ju, gjithsesi.

Për njerëzit që u rritën me prindërit që iu dhanë qumësht të ngrohtë para gjumit, kjo rutinë është një sinjalizues i fortë që është koha për shtrat. Duke ndjekur këtë rutinë, ju bëheni të përgjumur në automatikisht.

Nuk janë vetëm efektet sinjalizuese të rutinës që mund t’ju bëjnë të përgjumur. Akti i ndalimit dhe bërjes së diçkaje relaksuese në fund të ditës mund të ndihmojë gjithashtu që truri juaj të relaksohet dhe të përgatitet për shtrat. Ka kuptim që është më e lehtë të biesh në gjumë pasi të pini një pije të ngrohtë dhe qetësuese në divan sesa të uleni pranë TV-së.