Qeset e plastikës do të bëhen me pagesë në Kosovë

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka takuar përfaqësuesit e Rrjetit të Shitësve me Pakicë. Gjatë diskutimit ata janë pajtuar që të mos keqpërdoren qeset e plastikës si dhe t’u vendoset një çmim minimal, sikurse ndodh në vendet e rajonit.

“Me gjithë ligjin, i cili parashihet të hyjë në fuqi për vendosjen e flamujve të origjinës në të gjitha produktet, ekziston gatishmëri e përbashkët që në fazën e parë, për arsye teknike, sensibilizimi të bëhet përmes ekspozimit të flamurit të Kosovës, sisinjal për konsumatorin për fuqizimin e prodhimit vendor”, ka njoftuar qeveria e Kosovës./OxygenPress.info