Që të jeni të lumtur i bëni vetes këto premtime

Jeta nuk është gjithmonë e thjeshtë dhe e bukur. Mund të jetë tepër e ashpër ndonjëherë. Dhe shpesh ju duhet të bëni shumë sakrifica, të përballoni dhimbje të mëdha, sfida të panumërta dhe tundime, por ju duhet gjithmonë të ecni para.

Hiqni dorë nga të gjitha gjërat negative që ju rrethojnë, nga njerëzit që ju tregojnë se si duhet të jetoni jetën tuaj dhe nga njerëzit që ju shpenzojnë energjinë. Me pak fjalë, filloni t’i bëni vetes premtime pozitive.

I premtoni vetes se do të shqetësoheni më pak dhe të qeshni më shumë. Premtojini vetes që të gjeni forcën për të dalë nga zona juaj e rehatisë dhe të ecni përpara kur dikush po përpiqet të manipulojë ju dhe të përfitojë nga ju. Dhe më e rëndësishmja, i premtoni vetes që të jetoni jetën tuaj ashtu siç dëshironi ta jetoni.

Këtu janë 8 premtime që duhet t’i bëni vetes dhe, në mënyrë që të jetoni një jetë të lumtur dhe përmbushëse:

1. “Do të bëj paqe me të kaluarën time.” E vetmja mënyrë për të pranuar suksese dhe gëzime të reja në jetën tuaj është të krijoni hapësirë ​​për to. Dhe ju do të keni sukses në këtë  gjë duke lënë anash dhimbjet, gabimet, dështimet dhe humbjet e së kaluarës.Asnjëherë nuk duhet të bartni me vete përvojat tuaja negative të së kaluarës. Në vend të kësaj, ju duhet t’i pranoni ato dhe të mbani mësimet që keni mësuar prej tyre. Sepse këto mësime mund t’ju ndihmojnë të ndërtoni të ardhmen që dëshironi.

2. “Unë do ta pranoj dhe ta vlerësoj veten time për atë që jam.” Nëse nuk mësoni të përqafoni pikat tuaja të forta, si dhe dobësitë dhe papërsosmëritë tuaja, kurrë nuk do të jeni në gjendje të jetoni një jetë të lumtur dhe përmbushëse. Ajo që duhet të kuptoni është se pasiguritë dhe frika juaj nuk përcaktojnë kush jeni dhe ato me siguri nuk e përcaktojnë vlerën tuaj. Kjo është arsyeja pse ju duhet të hiqni dora nga gjithë vetëvlerësimi juaj iulët dhe të vendosni një qëndrim të vetë-pranimit dhe dashurisë ndaj vetvetes.

3. “Do t’i dëgjoj mendjen dhe trupin tim kur të ndjehem i lodhur.” Nëse keni dhimbje ose ndjeheni të stresuar ose të lodhur më shumë se zakonisht, kjo është mënyra juaj e mendjes dhe trupit për t’ju thënë se duhet të ngadalësoni. Por, në vend që të injoroni ato që ju tregojnë mendja dhe trupi, dëgjojini ata. Merrni gjysmë ore kohë për të bërë ushtrime fizike, meditoni ose thjesht bisedoni me një mik të ngushtë. Përveç lehtësimit të stresit dhe lodhjes, kjo mund të përmirësojë gjithashtu cilësinë e jetës tuaj.

4. “Do të kujtoj gjithmonë se jo të gjitha marrëdhëniet zgjasin përgjithmonë.” Jo të gjithë që i mbani të dashur do të qëndrojnë në jetën tuaj përgjithmonë. Kur keni menduar se keni gjetur dashurinë e jetës tuaj, mikun tuaj më të mirë, ose kolegun tuaj më të mirë dhe më mbështetës, mund të jeni të qetë. Kështu që, kur dikush të largohet nga ju dhe vazhdon me jetën e tij, lëre të shkojë. Mbani kujtimet që keni prej tyre dhe ato që keni mësuar prej tyre. Por, kurrë mos u përpiqni t’i riktheni ato në jetën tuaj.

5. “Unë do të buzëqesh çdo ditë.”Buzëqeshja përmirëson gjendjen shpirtërore dhe rrit besimin tuaj. Zvogëlon stresin tuaj dhe ju jep energji. Për më tepër, të buzëqeshni çdo ditë ndihmon në përmirësimin e ndërveprimeve tuaja me njerëzit e tjerë.

6. “Do t’i shtrij kufijtë e mi”. Kurrë nuk do të zbuloni se cilat cilësi të fshehura, talente, forcë dhe guxim mund të keni nëse nuk jeni të gatshëm të dilni nga zona juaj e rehatisë dhe të bëni gjëra që nuk keni bërë kurrë.

7. “Nuk kam frikë të ndryshoj. ” Nëse i konsideroni premtimet e lartpërmendura më me kujdes, do t’ju duhet të pranoni që do të duhet të bëni ndryshime të konsiderueshme në jetën tuaj. Kjo mund të thotë të braktisësh punën tënde aktuale dhe të kërkosh një tjetër, të marrësh sfida të reja, dhe të ndërpresësh disa marrëdhënie, por e nga gjithë kjo do të përfitoni.

8. “Unë do ta jetoj jetën time ashtu siç dua ta jetoj.” Mos e jetoni jetën që familja juaj ose njerëzit e tjerë presin që të jetoni. Sepse duke jetuar jetën tuaj ashtu si e presin të tjerët dhe duan që ta jetoni, nuk do të jeni kurrë të lumtur.