Punonjësit e stacionit të autobusëve u japin qenve shtretër të veçantë për t’i mbrojtur nga dimri

Punonjësit e stacionit të autobusëve të Barreirinhas në Curitiba të Brazilit, vendosën një shembull të mirë për botën, pasi hapën derën e terminalit të qenve të pastrehë dhe u dhanë shtretër të veçantë për t’i mbrojtur ata nga ftohtët e dimrit. Kishte tre qen të parë në ambientet e stacionit, dhe emrat e tyre janë Pitoco, Zoinho dhe Max, transmeton OxygenPress.

Punonjësit jo vetëm që u dhanë këtyre qenve një shtëpi për dimër, madje bënë edhe disa shtretër të bëra nga gomat e veshur me batanije, për t’i mbajtur ata të ngrohtë  gjatë netëve të ftohta. Vullneti i mirë i tyre u vu në dukje nga politikani Fabiane Rosa, dhe ajo ndau disa fotografi në Facebook, duke u bërë kështu virale. Shpresojmë se ky akt i mirëdashjes do të ndez një zjarr që vendos flakën e të gjitha nismave të bizneseve të tjera për të treguar dashuri ndaj qenve të pastrehë dhe në njëfarë mënyre e bëjnë këtë botë një vend më të mirë.

Punonjësit e stacionit të autobusëve të Barreirinhas në Curitiba, Brazil, tregojnë se ende ekzistojnë të mira. Ata shkuan përtej rutinave të tyre të zakonshme të punës për të mirëpritur qentë endacakë në ambientet, dhe gjithashtu i përshtatin shtretërit nga gomat dhe i rreshtuan me batanije për t’i mbajtur qentë të ngrohtë dhe komod gjatë netëve të ftohta të dimrit.

Këta tre qen, Pitoco, Zoinho dhe Max, janë përfitues të aktit të sjellshëm të mirësisë së punonjësve, dhe të gjithë po i vlerësojnë përpjekjet e tyre.

Kjo histori e mrekullueshme u bë virale kur politikan Fabiane Rosa e ndau atë në Facebook. “Shumë kompani në Curitiba mund të ndjekin këtë shembull, duke adoptuar një kafshë. Natyrisht që nuk është ideali, por të paktën ka edhe ata që  kujdesen “, deklaroi Rosa në Facebook.