Punimet e Lorik Sylejmanit dalin në ankand së bashku me punimet e Picassos, Juna Miro e Rosenquist

Në ankandin e artit që do të mbahet me 30 maj në New York, janë përzgjedhur edhe dy punë nga Lorik Sylejmani Aveny: Orange Light /Purple Heat dhe puna  nga seria A.I.L. #3.

Punët e tij do të jenë në ankand në mesin e punimeve në akuatintë e litografi nga Juan Miro, pjatat e qeramikës dhe litografinë Notre Dame nga Picasso, dy gravura të Dalit, skicave të Calderit, seriografitë e Warhollit të Campbell Soup dhe Marilyn Monron e zezë, Shahktor Hatami me fotografit e The Beatles dhe Coco Chanel, flamurin amerikan të Shepard Fairyt, Robert Indianas, Rosenquist e të tjerë,

Kompania prestigjioze nga New York-u që merret me menaxhimin e veprave të artit  organizon ankandin e radhës. Si e tillë ajo veprimtarinë e shtrin që 30 vite dhe njihet si qendër e cila ‘posedon historinë artistike të Nju Jorkut’. E kanë filluar punën si agjenci promovimi dhe shitjes me veprat e Rauschenbergut dhe Robert Indianas, e më vonë me Warhollin dhe Keith Herringun duke u be një ndër kompanitë e njohura botërisht.

Lorik Sylejmani ka pasur disa ekspozita personale në New York si: Hun Gallery (2005) dhe Chashama/Chelsea (2012) si dhe disa prezantime nëpër LED në Times Square dhe prezantimin e veprës Duke ecur ne anën tjeter, 30 metra të lartë në Times Squere në ndërtesën e Eagle Store (2014)./kultplus