Psikopatët pinë kafe të zezë, thotë studimi

Nëse ju pëlqen kafeja juaj e zezë, ju mund të jeni dikush që preferon shije të forta. Ose, mund të jesh psikopat.

Së paku, ky është një studim i ri i botuar në revistë, i cili gjeti një korrelacion midis një kafe të zezë dhe tendencave sadiste ose psikopatike, transmeton OxygenPress.

Anketa ka anketuar më shumë se 1,000 të rritur, duke u kërkuar atyre të japin ushqimin dhe preferencat e tyre. Pjesëmarrësit pastaj morën një sërë testesh të personalitetit që vlerësonin tipare antishoqërore të personalitetit si sadizmi, narcizmi dhe psikopatia.

Studimi, i kryer nga hulumtuesit në Universitetin e Innsbruck, zbuloi se një preferencë për shijen e hidhur ishte e lidhur me sjelljen psikopatike, percjell OxygenPress.

Shoqata më e afërt ishte midis ushqimeve të hidhura dhe “sadismit të përditshëm” – domethënë gëzimit të shkaktimit të niveleve të moderuara të dhimbjes ndaj të tjerëve.

Dhe kjo nuk është vetëm kafe e zezë që duhet të telefonojë këmbanat e alarmit – studimi gjithashtu gjeti se pjesëmarrësit që raportuan një dashuri për radishes, selino dhe ujë tonik ishin gjithashtu më shumë të ngjarë të shfaqin tipare antisociale.

Kjo nuk është hera e parë që kërkimi ka gjetur një lidhje mes shijes dhe personalitetit.

Studimet e mëhershme kanë treguar përvojën e ëmbël të shijes për të rritur “përshtatshmërinë” dhe padurimin për të ndihmuar, ndërkohë që përvojat e hidhura të shijes rritin armiqësinë dhe nxjerrin gjykime më të ashpra morale./OxygenPress.info