Pse mbretëresha e Britanisë së Madhe, Elizabeth nuk ka pasaportë?

Mbretëresha e Britanisë së Madhe, Elizabeth, nuk mban pasaportë. Për shkak se të gjitha pasaportat britanike lëshohen në emrin e saj, ajo vetë nuk ka nevojë për një të tillë. Kudo që shkon ajo, mjafton të thotë thjesht që është mbretëresha.

Faqja e parë e të gjitha pasaportave britanike lexon: “Sekretari i Shtetit i Madhërisë së Mbretërisë së madhe kërkon dhe i kërkohet në emër të Madhërisë së saj, të gjitha atyre që janë të shqetësuar që të lejojnë mbartësin e saj të kalojë lirshëm pa pengesë dhe t’i japë bartësit ndihmën dhe mbrojtjen sipas nevojës”.

Sipas ligjit britanik, mbretëresha nuk ka nevojë për pasaportë.