Pse duhet të ruajmë tokën bujqësore?

Tokë bujqësore na Ushqejnë dhe ofrojnë një mori përfitimesh të tjera publike 🌿
Fatkeqësisht, në vendin tonë dhe gjithashtu në të gjithë botën çdo ditë, sasia e tokës bujqësore pjellore zvogëlohet ndërsa përhapet zhvillimi.
Në dekadat e fundit, zhvillimi banesor dhe komercial ka shkatërruar tokat bujqësore të Kosovës.
Kjo humbje e tokës bujqësore është në thelb e përhershme.
Duhen forca natyrore mijëvjeçarë për të ndërtuar toka mjaft produktive; nga ana tjetër buldozerët mund të shkatërrojnë tokën bujqësore pjellore për disa minuta.
Pse duhet të ruajmë tokën bujqësore ❓
✅Mbron Sigurinë tonë Kombëtare
✅Mbështet ekonominë tone
✅Krijon Punë
✅Mban para në bashkësitë lokale
✅Mbështet Agroturizmin
✅Mban një Traditë

Nga Green Act Kosova