Për herë të parë në Kongres dy amerikano-indiane

Sharice Davids në Kansas dhe Deb Haaland në New Mexico janë gratë e para amerikano-indiane, pjesë e Kongresit, raportojnë mediat amerikane. Ato janë kandidate demokrate.

Avokatja e pasionuar pas arteve marciale, Sharice Davids e shfaqur hapur si homoseksuale, mundi të fitojë në bastionet konservatore përballë republikanit, Kevin Yoder”, sipas televizioneve ABC dhe NBC.

Tridhjetë e tetë vjeçarja, Davids, ish-anëtare e ushtrisë, u diplomua në një institut publik dhe ka punuar për një vit në Uashington si pjesë e administratës Obama.

Deb Haaland, 57 vjeç është me origjinë nga fisi Laguna Pueblo, e cila ia doli mbanë të luftonte ndaj alkoolizimit dhe mundi të mbijetonte në sajë të një regjimi të mirë ushqimor./Ata/OxygenPress.info