Pasanikja që korruptoi stafin e anijes Titanik

Ajo është shkruar në maj të vitit 1912 nga Lady Lucile Duff- Gordon.

Duff- Gordon, së bashku me të shoqin, ishin mes personave që mbijetuan në një varkë shpëtimi.

Por mediat e asaj kohe e quajtën atë ‘varka e parave’ për shkak se personat që hipën aty ishin pasanikë, që korruptuan stafin e Titanikut.

Në varkë hipën 12 persona, edhe pse ajo ishte projektuar për 40.

Në një letër për një mik, Duff- Gordon shkruan: “Ne nuk duket se bëmë gjënë e duhur duke shpëtuar veten. A nuk është e turpshme”.

Duff- Gordon është një nga dizajnerat më të hershme në botë dhe ndoshta e para që organizoi sfilata mode.

Appalled: The letter from Duff-Gordon reveals her anger over presumptions she and her wealthy husband paid off crew members to quickly row away from the sinking Titanic. She was rescued in a lifeboat that held 12 people despite being built for 40

Successful: Despite the shrill tone the Lady strikes in her letter, Lucy was a shrewd and cunning business woman who gained renown in the fashion world in her day