Paralajmëron ministrja: Kujdes nga asbesti, shkakton kancer

Në Kosovë ka ende materiale të punuara nga asbesti.Ministrja e Mjedisit që është edhe doktor në mjekësi, Albena Reshitaj ka deklaruar se ai material është i rrezikshëm dhe shkakton asbestos.

“Nëse grimcat e asbestit thithen, shkakton kancer. Ka kulme të shtëpisë që janë me azbest e kjo është e ndaluar në shumë vende të botës. Kam iniciuar një projekt të ri që të largohen çatitë dhe gypat nga ky material. Po hetoj disa vendime të kaluara që kanë të bëjnë me këtë çështje”, tha ajo në Oxygen.