Panairi i librit në Prishtinë, shumë zbritje dhe shumë libra të rinj

Panairi i 21-të i librit do të mbahet nga 5-9 qershor 2019 në ambientet e Pallatit të Rinisë, organizuar nga Shoqata e Botuesve të Kosovës.

Ceremonia e hapjes do të bëhet më 5 qershor, në orën 12:00.

Panairi do të mbyllet më 9 qershor, në orën 19:00.

Panairi do të jetë i hapur për vizitorë çdo ditë, nga 9.00-20.00.

Hyrja për vizitorë: Pa pagesë!

Pritet të marrin pjesë rreth 100 botues nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Diaspora.

Numri i titujve të rinj, rreth 1500-1700. Numri i titujve të viteve të fundit, rreth 5500.

Panairin pritet ta vizitojnë rreth 40000 vizitorë: studentë, nxënës të shkollave të mesme dhe fillore të Kosovës, qytetarë dhe personalitete të shquara nga jeta akademike, letrare, politike e intelektuale e Kosovës.

Ky panair përkon edhe me përvjetorë të rêndësishëm që do të shënohen me aktivitete, përkujtime e debate:

– 20-vjetori i çlirimit të Prishtinës dhe Kosovës

– 100-vjetori i Konferencës së Paqes

– 400-vjetori i vdekjes së Lekë Matrëngës

– 200-vjetori i lindjes se Walt Whitman

– 200-vjetori i lindjes së Herman Melville

– 200-vjetori i lindjes së George Eliot

– 100-vjetori i lindjes së Alain Bosquet

– 90-vjetori i lindjes së Rexhep Hoxhës

– 90-vjetori i lindjes së Kosovë Rexhë Balës

– 80-vjetori i lindjes së Adelina Mamaqit

– 80-vjetori i lindjes së Rrahman Dedajt

– 70-vjetori i vdekjes së Mithat Frashërit

– 70-vjetori i vdekjes së Vinçenc Prennushit

– 40-vjetori i vdekjes së Jakov Xoxes