OBSH: Fëmijët nuk duhet të lihen në karrocë duke luajtur me tabletë

Më pak orë para një ekrani ose të ulur në karrocë, të respektohen orët e duhur për gjumë ndihmon fëmijët të rriten më të shëndetshëm dhe parandalojnë obezitetin.

Këto këshilla i nxjerr Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) në një direktivë që ka të bëjë më shëndetin e fëmijëve nën pesë vjeç, të cilët respektimi i këtyre rregullave si dhe përkushtimi më shumë ndaj lojërave aktive i ndihmon të rriten shëndetshëm.

Pra për OBSH-në nuk ka gjë më të gabuar se sa të lësh fëmijët e ulur në karrocë duke luajtur me tabletë. /atsh