Njerëzit që flejnë më pak kanë më shumë rrezik për të vdekur më herët

0
128

Ne të gjithë e dimë se çfarë është , të qëndrojmë  për orë të tëra duke pritur të ju zë gjumi,  duke pritur një kohë kur më në fund mund të kemi paqe.

Sipas hulumtimeve të reja, fjetja më pak mund të jetë e lidhur në mënyrë të pandashme me një hapësirë ​​më të shkurtër të jetës, dhe ngarkesat, janë fajtore për mos marrjen e sasisë korrekte të gjumit.

Ekspertët e gjumit rekomandojnë që të merrni shtatë deri në  nëntë orë gjumë çdo natë. Siç e dimë, kjo ndonjëherë nuk është e mundur, ose praktike. Sidoqoftë, kjo është se sa duhet të flini, në të kundërtën mund të  ketë ka pasoja.

Këto pasoja mund të kenë një efekt të madh të dëmshëm në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Për shembull, njerëzit që janë të privuar nga gjumi janë më të rrezikuar nga kanceret e caktuara si kanceri i zorrës së trashë dhe gjirit.

Gjithashtu mund të rrisë ndjenjat e vetmisë, e cila është një rreth vicioz, sepse është shumë më e vështirë të fle kur ndihesh i vetmuar. Më së miri të mos futesh fare në këtë cikël.

Memoria afatshkurtër merr një goditje kur ne nuk jemi duke fjetur mjaftueshëm. Gjithashtu, e bën të vështirë të mësojmë  gjëra të reja.

Gjumi është me të vërtetë i rëndësishëm. Mbi të qenit më në rrezik të llojeve të caktuara të kancerit, rreziku i sëmundjeve të zemrës bëhet më i madh, ashtu si rreziku i kapjes së diçkaje më pak serioze – por ende të bezdisshme – si një i ftohtë.

Do të jesh nervoz, i ngathët, dembel, më i rrezikuar nga depresioni, lehtë i hutuar.

Mos u shqetësoni megjithatë, nëse nuk fle mirë, ka gjëra që mund të bëni. Dritë blu që telefoni juaj i jep shpërthen orën natyrale të trupit tuaj ose ‘ritmet rrethuese’ që kontrollojnë kur fle dhe kështu ju  zgjoheni.

Mbyllja e telefonit disa orë para gjumit  do të thotë se do të filloni të ndiheni të lodhur në kohën e duhur – dmth kur është e errët.

Ka gjëra të tjera që mund të ndihmojnë: të bëni listën e gjërave që të largoni stresin , terapi, të gjitha llojet. Ata janë të gjitha opsionet e mira dhe definitivisht ia vlen tani që ju të shihni  se çfarë gjumi po bën për ju.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu