Njerëzit intelegjentë pijnë alkool

Një hulumti i bërë para do kohe ka zbuluar se njerëzit më të mençur pijnë më së shpeshti – alkool.

“Sa më të arsimuar të bëhen aq në shumë pijnë alkool dhe e pranojnë se kanë probleme ,e pijen”, thuhet bë raportin e Shkollës londineze për ekonomi, e cila i ka vëzhguar një mijë 30 vjeçarë.

Është zbuluar se femrat me diplomë universitare kanë 50 për qind më shumë mundësi që çdo ditë të pijnë alkool dhe meshkujt 49 për qind.

Një grup shkencëtarësh nga Finlanda në një hulumtim të ngjashëm kanë ardhur pothuajse në përfundim të njëjtë.

“Personat më inteligjengtë shpesh fillojnë të pijnë si tinejxherë, ndërsa edhe më vonë gjatë jetës pijnë më shumë alkool”, thonë shkencëtarët.

Alkooli, natyrisht, nuk do të shtojë inteligjencën tuaj dhe nuk është i shëndetshëm.